0, 25.11.2019 09:45

Premišljeno stkana pajčevina

Napisal
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Premišljeno stkana pajčevina Sabrina Oprešnik

V soboto smo na dan Rudolfa Maistra, po katerem smo Generali dobili svoje ime, odigrali finalno tekmo. 

Finale bi morali odigrati že mesec prej, vendar se je nekje zataknilo in je bilo tako prestavljeno na minulo soboto. Ker je preteklo že toliko časa od napovedanega datuma finala, smo Generali stopili, v oslabljeni postavi, na igrišče, ob katerem smo se malo začudili. Igrišče je bilo zarisano zgolj imaginarno s stožci na vsaki strani, kjer bi morale biti linije in ne tako kot to veleva pravilnik ZANS. Čeprav je igrišče Domžalčanov po navadi vedno urejen je v soboto bilo videti, kot da so igrišče pripravili v naglici. 

Kick off so, nekaj minut čez devetnajsto, začeli gostitelji. Tigersi so že v prvih nekaj minutah izkoristili neuigranost in povedli s šestimi točkami. V drugi četrtini nam je uspelo prelisičiti budno oko tigrov, saj je Stojanov po podaji Oprausa olepšal rezultat za 7 točk. Ob polčasu so vodili Domžalski Tigri z 18 proti 7. Vsekakor pa se, kljub vsem izjemnim akcijam, gostom ni niti enkrat uspelo prebiti mimo naše obrambe, ki je bila kot premišljeno stkana pajčevina, ko so igrali za 2 točki. Gostitelji so nas uspešno pretentali, do konca tekme, kar petkrat in tako tekmovanje zaključili z rezultatom 30 proti 7 in si priigrali naslov državnega prvaka. 

Ob končani tekmi za državno prvenstvo, ki smo ga kljub porazu zaključili na izjemnem drugem mestu in si s tem prislužili naslov državnega podprvaka, so se začele priprave na novo sezono v avstrijski ligi, ki se bo začela drugo leto marca. 

 

Generalski pozdrav.

Prebrano 895 krat Nazadnje urejano na 0, 30.11.2019 15:10
Več iz te kategorije: Uresniči željo »

1 komentar

  • Komentiraj povezavo Matic Tomše 0, 30.11.2019 17:55 objavil Matic Tomše

    Še nikoli ni igrišče vplivalo na uigranost ali bil razlog za zmago oz. poraz. Sprejmite poraz kot zmagovalci, vseeno ste končali na drugem mestu državnega prvenstva. Bravo!

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©