0, 24.09.2019 07:28

Vse je enkrat prvič

Napisal
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Vse je enkrat prvič Boštjan Farasin

Sobota, 21. september, čeprav na prvi pogled čisto običajna s soncem obsijana, je bila za nas prav posebna.

Če spremljaš naše novice, potem zagotovo veš, o čem govorimo. Na prizorišče Športnega parka Tabor smo tokrat stopile kar štiri ekipe, Alp Devils, Domžale Tigers, Murska Sobota Storks in Maribor Generals. Tokrat smo imeli čast, da 1. slovensko ligo ameriškega nogometa, otvorimo na domačem terenu. 

Ob 13:30 so na igrišče prvi stopili gostje iz Domžal in Nakla. Po pregledu igralcev so se fantje postavili v ravno črto in ob nacionalni himni potrpežljivo čakali na začetek tekme. Po precej razburljivem začetku je igra minila, kot bi trenil in na videz precej izenačeni ekipi, so Domžale Tigers z neulovljivim rezultatom 22:6 premagali ekipo Alp Devils.

Po tridesetminutnem premoru, vajo ponovimo še Generali z ekipo Murska Sobota Storks. Himna odigra še zadnje note, igralci se namestimo na svoje položaje in pisk sodnika naznani začetek zanimive tekme. Prvo četrtino smo dominirali Generali, saj smo z izjemnim dosežkom Uroša Kocipra, ki je dosegel prvi touchdown v svoji karieri, povedli s 6:0. Svojo končno cono smo uspešno branili vse do tretje četrtine, ko se je nasprotnikom uspelo prebiti mimo obrambe in izenačiti rezultat na 6:6. Izenačenje se je razvleklo kot jutranja megla, do končnega sodnikovega piska. Tako so sledili podaljški, ki se preselijo na linijo 25 jardov do končne cone, z žogo v naši posesti, ki se je uspešno zaključila s touchdownom. Sledil pa je tudi nasprotnikov touchdown, ki se je izmuznil obrambi za rezultat 12:12. Zaradi ponovno izenačenega rezultata ob koncu podaljška je tokrat prva začela nasprotna ekipa iz Murske Sobote. Storksi začnejo napad, ki pa se zatakne v naši obrambi, kot v pajkovo mrežo. Zamenjamo strani, se postavimo na svoje položaje in kot strela z jasnega, Lazar Stojanov, po podaji Karstena Oprausa, steče proti končni coni in zada usodni touchdown za končni rezultat in prvo zmago letos 18:12. 

V soboto, 28. septembra, se Generali odpravimo proti Planici, kjer bomo v drugem krogu igrali proti Domžalskim Tigrom. Tekma se začne ob 13. uri.

Pozdrav z bojišča, Generals

Prebrano 1095 krat Nazadnje urejano na 0, 17.10.2019 09:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©