O NAS

Začetki kluba segajo v marec leta 2008, ko se je nekaj navdušencev ameriškega nogometa v Mariboru zbralo na ustanovnem sestanku in kasneje na prvih treningih. Kot društvo je bilo pod nazivom Športno društvo Maribor Generals uradno registrirano 21. maja 2008 v Mariboru.

2009/2010 Prvo sezono igranja je klub zaključil kot tretji v prvem slovenskem državnem prvenstvu po zmagi v končnici nad Gold Diggers, takoj za Ljubljana Silverhawks in Alp Devils.

2011/2012 Drugo sezono smo Generalsi pričeli z zmago nad Zagreb Raiders. Edini poraz, ki smo ga doživeli je bila tekma z ljubljanskimi Silverhawksi. Kljub porazu smo se uspeli uvrstiti v Slo Bowl III, kjer smo kljub dobri igri in zbranosti na igrišču klonili z 23:10 pod Ljubljančani.

2012/2013 Zadnje tekmovanje v Slo Bowl IV smo po porazu proti Ljubljana Silverhawks, končali kot podprvaki v slovenski ligi. 

Generali smo se pridružili novo nastali ligi AAFL - Alpe Adria Footbal League, kjer smo tekmovali proti ekipam iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije. Kljub začetnemu porazu v Slo Bowl IV pa se nam je trud obrestoval, saj smo tekmovanje zaključili kot prvi prvaki pokala AAFL. Z rezultatom 19:12 smo v Ljubljani premagali Zagreb Raiders. 

2013/2014  V drugi sezoni tekmovanja v ligi AAFL, smo se Generali v finalu pomerili s slovensko ekipo Alp Devils. Z odlično igro smo Generali zaključili tekmovanje z rezultatom 15:6 in tako v Maribor prinesli že drugi naslov prvaka AAFL. 

2014/2015 Tretja in prav tako zadnja sezona lige AAFL, se je odvijala v Zagrebu, kjer smo Generali igrali proti domačinom Zagreb Patriots. Trdo delo in požrtvovalnost je pripomoglo, da smo še tretjič zapored postali zmagovalci lige AAFL, saj smo Zagrebčane premagali z rezultatom 36:16 in si tako prislužili naziv Three Peat Champion. 

2015/2016 Sezona se je začela z novim poglavjem našega tekmovanja, saj smo se pridružili avstrijski ligi ameriškega nogometa AFL - 2. divizija, ki jo organizira American Football Bund Österreich - AFBÖ. Z Izvrstnimi tekmami, ki smo jih odigrali proti avstrijskim ekipam, smo naše prvo tekmovanje, za las, zaključili kot podprvaki. Styrian Bears so nas premagali z rezultatom 21:20.  

2016/2017 Druga sezona tekmovanja v avstrijski ligi, je bila za nas Generale izjemna. Po odlično odigranih tekmah smo drugič stopili proti finalu, kjer smo se pomerili s Telfs Patriots. Finale je bilo tesno in zelo izenačeno, ki pa smo jo Generali zaključili kot Iron Bowl X prvaki. Patriote smo premagali z rezultatom 39:42.

2017/2018 Zaradi zmage v sezoni 2016/2017 smo Generali stopili stopničko višje ter odigrali tekme v avstrijski ligi ameriškega nogometa AFL - 1. divizija. Zaradi premoči izjemnih ekip smo tekmovanje zaključili s samimi porazi in tako izpadli iz 1. divizije. 

1

Družina

11

Izkušnje

30

Igralcev

4

Prvaki

Zakaj se nam pridružiti?

Mnenja igralcev

David Možič

Ker gre za šport, pri katerem ni pomembno če si velik ali mali, debel ali suh za vsakega se najde mesto, rabis samo "par ja*c" in željo po adrenalinu... Zakaj ravno MBG; ker gre za ekipo navdušencev nad tem športom, ki te bo sprejela "za svojega" in ti pomagala napredovati tako na športnem kot osebnostnem področju.

Domen Karničnik

Ker je to timska igra in se za vsakega najde pozicija, naj pride poizkusit. Smo super ekipa in se radi druzimo tudi po tekmah. 

Robert Fišer

Ker ameriški nogomet predstavlja več kot samo šport. Z zmagami, porazi, napornimi treningi in druženji izven njih, te poveže z ljudmi, ki se zanašajo na tebe in ki se lahko zaneseš na njih. Nauči te odgovornosti, nesebičnosti in borbenosti. Je šola za življenje in tisti, ki mu namenijo dovolj svojega časa postanejo del družine z imenom Maribor Generals.

Amadej Komar

Pridruži se nam, pa dobiš rekreacijo, zabavo in kolege. Šport, ki ti bo prinesel disciplino in moškost.

Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©