DOMEN KARNIČNIK

Ekipi se je pridružil med našo prvo tekmovalno sezono konec leta 2009 ravno med odmorom, med jesenskim in poletnim delom. Že ob svoji prvi zaigrani tekmi je pokazal svoj neomajni talent in takoj smo vedeli, da bo ključni del naše ekipe, kjer bo povzročal nasprotnikom ogromno težav. In tako je bilo na vsaki tekmi, na kateri je zaigral, vključno s tekmami slovenske reprezentance, za katero je odigral 5 tekem. Med drugim se lahko tudi pohvali z lovorikami iz Alpe Adria Football Leauge, kjer smo trikrat zapored osvojili prvo mesto, kot tudi z nazivom Iron Bowl X Champions, avstrijske 2. divizije. Domnovi dosežki, ki jih je toliko, da jih je nemogoče našteti, so izjemen dokaz predanosti, strasti športu in ekipi ter pokazatelj veselja in ljubezni, ki mu pomeni prav toliko, kot Domen pomeni nam.

#26

Domen Karničnik

“Domen je absolutno prvi igralec, ki si zasluži biti v HOF. Strast, volja, želja, prizadevnost, pomoč drugim in igralske sposobnosti so nekaj, kar ga je krasilo že od prvega dne. Domen je bil igralec katerega mi je bilo v čast trenirat, saj je vse v klubu naredil boljše s svojo strastjo, zagnanostjo in popolno igro. Kot najboljši igralec na svojem položaju na tem delu sveta je tudi za Maribor Generals čast imeti takšnega igralca v HOF.”

Tibor Babič

Head Coach (2009-2016)

»Domen je ena izmed najbolj nesebičnih in dobrih oseb, kar sem jih spoznal. Njegova vztrajnost in pridnost na igrišču, prav tako tudi delovna etika, sta nekaj neverjetnega. Iz vsakega zna potegniti najboljše, vedno je pripravljen pomagati, tako na kot izven igrišča. Je oseba, ki v mojem življenju pušča velik pečat in vesel sem, da ga imam za soigralca in prijatelja. V izjemno čast mi je bilo 5 sezon z njim deliti igrišče, ustvarjati nepozabne, doživete in še ne doživete spomine .«

Tim Farasin

Linebacker (2014- )

»Vsakič, ko je bil Domen prisoten na igrišču, je bil gonilna sila našega napada in povzročal težave obrambi ne glede na to, kam se je postavil pred začetkom akcije - RB ali WR. Ko sem se poškodoval, je na svoja ramena prevzel še več odgovornosti in zapolnil vlogo podajalca. Vse to ob dejstvu, da je, ko smo drugi iz napada počivali, igral še na položaju linebackerja in z odličnim kritjem in podiranjem povzročal težave napadu nasprotnikov. Kljub vsemu naštetemu je Domen še boljša oseba in prijatelj kot igralec ameriškega nogometa. Svet potrebuje več ljudi, kot si ti Domen, in če se trudimo biti takšni, bomo naredili svet boljši«

Robi Fišer

Quarterback (2008-2019)

“People often say that football can teach you a lot about life. To succeed on the field you have to be dedicated, reliable, others focused, hard working, smart, and have a team first mentality. Domen lived out all of these qualities. He always did whatever it took to succeed but did not elevate himself over others to get the job done. He was a constant, dedicated to the team and the sport. His hard work off the field enabled him to be excellent on the field. He sacrificed his own good for the good of the team. He is the perfect example of what a General should be, not only on the field but off of it as well. Domen is a legend and we all should strive to be like him.”

Brad Jenkins

Head Coach (2018-2019)

»V osmih letih se v ekipi ameriškega nogometa menja dosti različnih ljudi. Nekatere si zapomniš, nekateri ti ostanejo le bežno v spominu in z nekaterimi se resnično spoprijateljiš. Ti zadnji niso le soigralci, s katerimi se videvaš na treningih in z njimi stojiš na igrišču, so mnogo več. To so osebe, prijatelji, ki jih ceniš na igrišču in tudi izven. To so prijatelji, pravi prijatelji in to ostanejo tudi do konca življenja. Eden teh, redkih tesnih prijateljev je Domen. Od prvega treninga z njim občudovanja vreden športnik z neverjetno voljo, disciplino in ljubezni do ameriškega nogometa. Njegov pregled in inteligenten pristop do igre je resnično nekaj posebnega. Na tekmah ga vedno spremljata eleganca in ponos, kar daje tudi drugim motivacijo in občutek pripadnosti klubu. V veliko čast mi je bilo, da sem lahko igral in treniral v tej generaciji z njim in ostalimi soigralci, ki mi ogromno pomenijo. Moj globok poklon našemu MVP-ju, ki je pustil ogromen pečat na klubu in tudi na meni.

Domen, never give up!«

Matevž Takač

Wide Receiver (2012-2019)

Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©