Najpogostejša vprašanja

 • Se lahko pridružim ekipi Maribor Generals?

  Seveda! Veseli smo vsakega potencialnega novega igralca ne glede na starost, telesno konstitucijo in fizično pripravljenost. S treningi bomo znanje in telesno pripravljenost pripeljali do ravni, da bo igranje na tekmah za igralca čim bolj varno in zabavno.

 • S koliko leti se lahko pridružim ekipi Maribor Generals?

  V člansko ekipo lahko vstopiš s 16 leti, kar je dovol za igranje v državnem prvenstvu, za igranje v AFL pa moras biti star 17 let (letnik 2002 in starejši), saj je tako določeno z njihovim pravilnikom.

 • Kaj potrebujem za trening?

  Za začetek potrebuješ kopačke (lahko so navadni, nogometni), športna oblačila in vodo!

 • Kako je z opremo, če se odločim z resnim treniranjem?

  Opremo (čelado, ramenske ščitnike) za začetek priskrbi klub.

  Ko ugotoviš, ali je ta šport pravi zate, si priskrbiš opremo, mi pa ti z veseljem pomagamo z nasveti.

 • Ali ukvarjanje z ameriškim nogometom zahteva veliko finančnih sredstev (je oprema draga)?

  Ne, ameriški nogomet si marsikdo zmotno predstavlja. Oprema, s katero igra večina igralcev ameriškega nogometa na slovenskih zelenicah povprečno stane 300-400 € (vključno s kopački). Pomembno pa je vedeti, da vsa oprema zdrži tudi več let.

 • Kdaj so treningi?

  Več o treningi si lahko prebereš tukaj.

 • Želel bi igrati ameriški nogomet, a me je strah zaletavanja. Obstaja kakšna brez-kontaktna različica ameriškega nogometa?

  Obstaja tudi t. i. flag football , pri katerem močne nalete obrambnih igralcev na nosilca žoge nadomesti puljenje enega izmed dveh trakov (zastavic), ki jih ima za pasom pripetega vsak igralec. Igra je primerna za vsako starost in tudi spol! V klubu Maribor Generals imamo mladinsko flag football selekcijo, ki jo sestavljajo fantje in dekleta, stari med 8 in 16 let! Pridruži se jim lahko vsak, brez kakršnegakoli predznanja!

 • V kateri ligi igrajo Maribor Generals?

  Maribor Generals v sezoni 2019 igrajo v AFL  - Austrian Football League Division II. 

 • Od kod prihaja ime športa: ameriški nogomet?

  Šport se je v preteklosti na ozemlju ZDA razvil iz rugbya. Za igro se uporablja žoga jajčaste oblike, katera v dolžino meri točno 1 FOOT (30,45 cm). Originalno ime športa v angleškem jeziku je Football. Ime športa je torej žrtev prevoda iz angleškega v slovenski jezik, saj kot vemo, določenih angleških fraz ni možno neposredno prevesti.

 • Kako dolgo traja tekma ameriškega nogometa?

  Tekma v našem primeru traja 4 x 12 minut čistega igralnega časa. Skupaj z vsemi prekinitvami in polčasom, ki traja 15 minut, povprečno traja približno 2 uri in pol.

Če imaš še kakšno vprašanje nam lahko pošlješ sporočilo, v zavihku kontaktirajte nas ali preko Facebooka, na katerega ti z veseljem odgovorimo. 
Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©